Skip links

XXIV Edició Premi Jove Empresari AIJEC: José Elías s’erigeix com a millor Jove Empresari 2016

El fundador d’Audax Energia s’imposa davant de Gerard Olivé d’Antai Venture Builder i Martina Font de Font Packaging Group en la XXIV edició dels guardons que atorga l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya que, enguany, també ha volgut reconèixer la companyia Transplant Biomedicals amb el trofeu a la Millor Iniciativa Empresarial i a Rosa Oriol (Tous) com a Millor Trajectòria Professional.

José Elías, fundador d’Audax Energia, companyia que comercialitza energia elèctrica i gas a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia i Holanda, és el millor jove empresari català del 2016. Així ho certifica el guardó que li va atorgar anit l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) en el marc 24a edició del Premi Jove Empresari, celebrada al pati d’armes del Castell de Montjuic amb la presència de 300 empresaris i representants del món institucional i empresarial català. Elías, que es va imposar als altres dos finalistes, Gerard Olivé, d’Antai Venture Builder, i Martina Font, de Font Packaging Group, “per haver aconseguit construir un fort grup empresarial amb més de 1.700 treballadors en poc més de 8 anys”, va recollir el premi de mans del nou conseller d’Empresa i Ocupació, Santi Vila.
Durant la gala l’AIJEC també va reconèixer la tasca de Transplant Biomedicals amb el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial. La companyia sorgida de l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona està desenvolupant un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d’òrgans per a trasplantaments que incrementarà el nombre d’òrgans disponibles i l’èxit en el procediment. “Els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a la societat i com es podran capgirar les estadístiques, arribant a duplicar la supervivència dels òrgans trasplantats i reduint fins a quatre vegades els danys que pateixen durant aquest procés”, van ser les raons esgrimides per l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya per premiar la companyia.

Emprenedoria en femení
La cita anual de l’AIJEC, tot i premiar el talent jove en clau de futur, no s’oblida de la important tasca realitzada per aquells emprenedors sènior que amb la seva passió i perseverança han obert el camí a les noves generacions. És per això que anit també es va lliurar el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional. Enguany el guardó fou per a Rosa Oriol, de TOUS, “un exemple de dona emprenedora, que fa cinquanta anys, quan es va casar, va optar per treballar en comptes de quedar-se a casa i va descobrir la seva passió per les joies”. Avui TOUS està present als cinc continents, amb més de 500 botigues en una cinquantena de països.

Més premis
El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa, va ser per a Cuinara, marca de menjar saludable sense additius. El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys a la Fundació Escola Emprenedors, per la seva banda, va anar a parar a mans del projecte Breasy del Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Barcelona), que ha creat un termos que escalfa i refreda de manera ecològica i amb compartiment per a aliments petits.

Desestigmatitzar la figura dels empresaris 
El president de l’AIJEC, Eloi Palà, va aprofitar la reunió anual de l’associació per fer una crida per canviar la visió que es dóna de l’empresari. “Encara avui en ple segle XXI, l’empresa segueix estant estigmatitzada, el mateix que la paraula empresari. És important que tots contribuïm en aquesta tasca de conscienciació”.  “Necessitem més actors que pugin al escenari, perquè el nostre estat del benestar i el dels nostres fills està en joc”, va advertir el president dels joves empresaris, que va recalcar que aquesta “és una tasca de tots, i és per a tots”. Durant el seu discurs Palà va insistir en la necessitat de crear un ecosistema òptim per a les empreses. “Una societat pròspera requereix d’un intens teixit empresarial i cal que la oportunitat de muntar una empresa estigui a l’abast de tothom”. Finalment, el president de l’AIJEC va apel·lar als polítics a no deixar passar aquesta oportunitat i proposar “veritables mesures d’ajuda per als joves empresaris”.

 

Font: monempresarial.com