Skip links

La ciutat xinesa de Jiaxing i Badalona es comprometen a afavorir i potenciar els intercanvis econòmics i culturals

La delegació xinesa signa una carta d’intencions amb l’Ajuntament i es reuneix amb representants empresarials de Badalona

Badalona i la ciutat xinesa de Jiaxing han acordat avui, amb la signatura d’una carta d’intencions, reforçar i desenvolupar l’amistat i la cooperació mútua i promoure les relacions de col·laboració entre els pobles xinès i badaloní. L’acte ha tingut lloc a l’edifici municipal El Viver en el marc d’una reunió de la delegació xinesa amb representants municipals, encapçalats pel 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas.

El document signat formalitza els objectius dels responsables institucionals d’ambdues ciutats d’afavorir i incentivar els intercanvis i la cooperació en els àmbits de l’economia, la ciència, la tecnologia, la cultura i l’educació, basant-se sempre, tal com recull la carta d’intencions, en el respecte mutu i amb l’establiment de relacions d’amistat.

La delegació de Jiaxing, encapçalada pel president del Comitè Permanent del Congres Popular Municipal de Jiaxing, Dongsheng Liu, a qui ha acompanyat la Cònsol General en funcions de la Xina, Tang Lingyun, també ha mantingut una trobada amb representants del teixit empresarial al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN).

Jiaxing és una ciutat-prefectura de l’est de la Xina amb uns 8 milions d’habitants. Forma part de la província de Zhejiang que, integrada per 11 ciutats-prefectures, supera àmpliament els 50 milions d’habitants.

Jiaxing és molt coneguda per ser considerada com una de les ciutats de la seda per la seva tradició tèxtil i molt visitada per turistes atrets pels seus llocs històrics, les seves pagodes i pels paisatges amb l’encreuament de grans rius i canals. La ciutat i el seu entorn, de poc més de 8.000 km2 –Catalunya té més de 32.000- ha experimentat els darrers anys un gran desenvolupament demogràfic i econòmic. Amb una densitat de 967 hab/km2 (Catalunya és de 235 i Badalona de 10.181) Jiaxing és un centre productor de manufactures tèxtils, d’electrònica i de mecànica amb plantes de construcció de cotxes i camions, que distribueix amb l’ajut d’un port de grans dimensions situat en la badia de Hangzou, al sud de Shangai.

A banda de la dimensió institucional i econòmica, la visita de la delegació xinesa es completa amb una visita guiada pel Museu de Badalona.

El 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha destacat que “no es tracta d’una visita fortuïta, sinó d’una trobada organitzada amb el suport d’empresaris xinesos instal·lats a Badalona, que són originaris de Jiaxing, i que ens servirà per dinamitzar l’economia i, a la vegada, augmentar el grau de coneixement d’ambdues cultures”.

Fuente: www.badalona.cat