Skip links

Pimec es queixarà davant la CE de la falta d’oportunitats de pimes en la contractació pública espanyola

Demana sancions contra la morositat i alerta que les empreses de l’Ibex i grans constructores paguen a 235 dies de mitjana BARCELONA, 26 Abr. (EUROPA PRESS) – El president de Pimec, Josep González, ha anunciat aquest dimarts que la patronal informarà a la Comissió Europea (CE) que el Govern espanyol no ha traslladat la directiva europea sobre contractació pública, que ha remarcat que té una “clara orientació de facilitar la participació de les pimes” en els contractes públics.

En roda de premsa, ha explicat que la patronal catalana enviarà una carta a la comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprendimiento i Pimes, Elzbieta Bienkowska, per informar-li que el termini per traslladar la directiva acabava el 18 d’abril.

“Les grans empreses són les que dominen l’economia d’aquest país i el Govern no és molt sensible a orientar la llei de contractació pública cap a les pimes”, ha retret González, que ha rebutjat l’argument que l’Executiu està en funcions.

“Puc entendre que hi ha una certa coincidència entre l’actuació de les grans empreses i la del Govern central”, ha criticat.

 

MOROSITAT

González ha insistit una vegada més a reclamar un règim sancionador per a empreses moroses, ja que ha constatat que les empreses de l’Ibex 35 i les grans constructores espanyoles acumulen de mitjana un termini de pagament a proveïdors de 235 dies.

El secretari general de la patronal, Antonio Cañete, ha explicat que el termini mitjà de pagament del sector privat és de 87 dies, la qual cosa evidencia que les grans empreses estan pagant pitjor que les pimes “de forma absolutament abusiva i amb una impunitat total”.

González ha considerat que “un país que paga en aquests terminis no és un país seriós” i ha afegit que entorpeix molt la marca de les empreses, ja que les condemna a no poder créixer o fins i tot a morir.

Font: EurpaPress