Skip links

Festival Aupapau 5 de juny de 2016 – V Aniversari

L’AupaPau és un festival benèfic que neix l’any 2010 amb la intenció de recollir menjar per a la gent del 4rt món i involucrar a la ciutat i les entitats a fer partíceps d’una acció solidaria des del marc de la cultura i la acció ciutadana. Es treballa amb els menjadors socials de la ciutat i amb el Banc d’aliments de Barcelona.

En les quatre edicions del festival, l’AupaPau ha crescut gradualment any rere any. El Festival és declara totalment apolític i amb una idea clara: per a participar a les activitats l’únic canvi amb valor és menjar. La gent dóna aliments a canvi de gaudir dels concerts i les activitats de la jornada, que són moltes i variades.
Al matí i a la tarda, en ple centre de la ciutat, s’hi poden trobar castells inflables, concerts, tallers de conscienciació, actuacions teatrals i musicals de primer nivell.

Han acudit al festival en les anteriors edicions artistes com Andrea Motis & Joan Chamorro, Jolly Jumper, Sant Andreu Jazz Band, Ruben Pozo (Pereza), Cargolé, Pau Riba, Tomàs Molina (encarregat del pregó), Xavi Lozano o Enma Lewis, entre altres.

Objectius

  • Reafirmar la voluntat de congregar el teixit social de la ciutat per a recollir el màxim d’aliments possibles i apostar per esdeveniments culturals com a vía de difusió i ajuda a problemes reals de la nostra societat.
  • Ser referència com a projecte cultural.
  • Sumar esforços col·laborant directament amb institucions, comerços, associacions, escoles, mitjans de comunicació per aconseguir un impacte social i solidari.
  • Des d’AupaMusic i altres institucions de la ciutat hem estat treballant per assolir aquest repte que veiem necessari amb el context social actual, tenint en compte l’èxit de les anteriors edicions.

Esquema del projecte 2016 (V Aniversari)
Aquest any volem consolidar el festival en motiu del cinquè aniversari, externalitzant funcions de gestió de  l’esdeveniment i amb l’entrada de recursos per part d’sponsors que el facin créixer amb més activitats, actuacions i repercusió en general, aconseguint més recapte d’aliments.

Aquests son alguns dels detalls, activitats i espais de la jornada:

  • Celebrar la jornada en espais centrics de la ciutat utilitzant teatre, plaça i punts d’exterior.
  • Concerts a càrrec d’artistes reconeguts** a l’interior del teatre i a l’exterior.
  • Dinamització dels espais exteriors amb propostes artistiques de carrer, punts de recapte i informació.
  • Activitats infantils (estructures inflables i altres conceptes d’entreteniment a l’exterior).
  • Pintada d’un mural per la pau a l’exterior.