Skip links

FEB PIMEC presenta l’FP dual, un model que permet connectar l’empresa amb les escoles

Comunicat de Premsa

  • Els salesians de Badalona expliquen davant d’empresaris badalonins el nou model

 

Badalona, 19 d’abril del 2016

FEB-PIMEC ha donat a conèixer al Badalona Centre Internacional de Negocis un nou model educatiu d’èxit que vincula directament la formació secundària amb l’empresa. Concretament, ho ha fet de la mà de la FP Dual del col·legi Salesià St. Domènec Savio de Badalona en un acte presentat pel president de la FEB-PIMEC, Josep Maria Puente.

El Responsable de Dual als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Josep Villacampa, ha estat l’encarregat d’explicar la formació i la integració d’aquesta dins del mercat laboral, per tot seguit, donar peu a en al Director Pedgògic dels Salesians de Badalona, Josep Lluís Muñoz, que ha explicat en detall el projecte i els 2 objectius clars de la jornada: convèncer de les bondats de la Formació Dual i generar coneixement i confiança sobre l’escola.

Aquest model de formació que es presenta a la xarxa d’escoles dels Salesians es caracteritza per compartir responsabilitats formatives entre el centre docent i l’empresa, amb el propòsit de donar resposta i adequar els ensenyaments a les necessitats del mercat laboral amb una formació compartida. La Formació Dual és una motivació i opció de formació que l’alumne ha de guanyar-se.

Durant el primer any, es prima l’educació al centre amb l’opció de realitzar 100 hores en empreses a partir del 3r trimestre. Un cop començat el 2n curs es combinarà més formació al món laboral que al centre amb un màxim total de 40h setmanals.

Per a les empreses, el cost econòmic d’aquests alumnes és una inversió. Un cop finalitzades positivament aquestes primeres 100h de FTC l’empresa pot optar per la contractació o be seguir amb la formació mitjançant una Beca Salari o mitjançant un Contracte per a la Formació, depenent de la càrrega d’hores de treball de cada cas.

Durant la jornada es destaquen avantatges per a les empreses com apropar el món de l’escola i el món empresarial per crear sinèrgies positives al posar en comú la metodologia de treball i els coneixements impartits i necessaris dins del món laboral. Una formació conjunta per a estudiants que poden acabar treballant amb feines que actualment no existeixen.
A la vegada, aquestes empreses obtenen un coneixement directe de les potencialitats de l’alumnat, fomentant el relleu generacional a l’empresa, així com la transmissió de la cultura pròpia i la creació d’una borsa interna per futures places vacants. “La formació professional ha d’estar lligada a l’empresa”.

En el cas de l’alumnat i del centre, la Formació Dual permet compaginar la formació al centre i l’activitat remunerada en una empresa del sector, incrementa la motivació pròpia i millora el rendiment, aprenentatge i ocupabilitat, a més d’augmentar del valor del centre, la satisfacció del professorat i l’enfortiment dels vincles amb les empreses per projectes que puguin sorgir en un futur.

Des de fa més de 60 anys, els Salesians de Badalona, compta amb una comunitat educativa on prima un bon professorat amb bagatge per impartir des d’ensenyaments obligatoris, de P3 fins a l’ESO, Curs d’Accés a cicles de Grau Mitjà, Programes de Formació i Inserció (PFI), cursos de Garantia Juvenil, formació ocupacional i Cicles Formatius de grau mitjà.