Skip links

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres: Missatges destacats

• Reforçarem la coordinació institucional al nostre país i a nivell internacional.

• Dijous hi ha convocada una reunió del Consell Europeu, Pedro Sánchez hi participarà per videoconferència.

• Hem sol·licitat l’autorització per prorrogar l’estat d’alarma fins les 00h del 12 d’abril. Conscient de la duresa de prorrogar aquesta situació, creiem que és imprescindible per combatre el virus. Això es votarà demà dimecres al Congrés dels Diputats. Convocarem un consell de ministres extraordinari el pròxim dimecres per tal de fer-ho efectiu si s’aprova demà.

• Hem aprovat la distribució a les CCAA del fons social extraordinari dotat amb 300 milions d’euros per fer front a situacions derivades del Covid-19. Es finançaran projectes i contractacions laborals per reforçar els serveis fonamentals, reforçar els dispositius d’assistència domiciliària, reforçar dispositius de persones sense llar, i ampliar les plantilles de serveis socials.

• Hem aprovat també el repartiment d’altre fons dotat de 25 milions que es destinarà a ajudes que garanteixen el dret bàsic d’alimentació de nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Nens que abans rebien ajudes i beques menjador.

• Hem aprovat el desenvolupament de mesura de suport a empreses i autònoms. Es tracta de la línia d’avals de 100.000 milions d’euros. Hem aprovat les condicions per posar en marxa el primer tram d’aquesta línia per un import de 20.000 milions d’euros. Tindran caràcter retroactiu.

 

Foto: 20Minutos