Skip links

El president de FEB PIMEC demana a l’Ajuntament una nova línia d’avals per empreses després de l’Estat d’Alarma pel Covid-19

El president de la FEB PIMEC, Josep Maria Puente, ha demanat a diferents grups municipals de l’Ajuntament de Badalona que l’han contactat una nova línia d’avals per la recuperació de les empreses un cop passi l’Estat d’Alarma a conseqüència del Coronavirus (Covid-19).  Puente, que ha estat entrevistat al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat de Badalona, ha explicat que està molt preocupat per un cop passi aquest temps de confinament. Al seu parer, la recuperació de la normalitat serà un procés lent i, la majoria d’empreses, no tindran la suficient tresoreria per fer-hi front.  Per aquest motiu, demana un aval del 80% de l’Ajuntament i un 20% de les entitats bancàries.

Puente ha situat en un 85% les empreses badalonines que han hagut de fer un ERTO i assegura que en la majoria de polígons industrials de la ciutat no hi ha pràcticament activitat.

El també responsable de l’àrea laboral de PIMEC, ha fet una valoració negativa dels diferents decrets del govern d’espanyol motivats per l’Estat d’Alarma ja que, al seu parer, provoquen una “enorme inseguretat jurídica” a les empreses per la poca claredat i les constants rectificacions d’aquests decrets promoguts per l’executiu. Això provoca, segons ha explicat, que qui ha d’anar a treballar no ho sap i podria estar sancionat si no hi va i al revés, que estiguin obrint algunes empreses que no poden.  En aquest sentit, ha volgut aclarir que els autònoms, segons el Real Decret 10/2020 no hi ha res que els impedeixi seguir treballant.

Puente ha recordat durant l’entrevista que PIMEC ha posat a disposició de les pimes i autònoms un servei de consultes al següent número de telèfon: 936 061 500.

Clica aquest enllaç per escoltar l’entrevista sencera a Ràdio Ciutat de Badalona, partir del minut 8:50:

https://enacast.com/media_download/recordedpodcasts/radiob/2020/3/31/2020-3-31_12094_badalonamati.mp3