Skip links

FEBPIMEC participa en el projecte Eix Besòs Circular per recuperar matèria orgànica i envasos lleugers

Les empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs que participen en el projecte Eix Besòs Circular van recuperar durant l’any 2020 més de 55 tones de matèria orgànica i 2.640 kg d’envasos lleugers segons les dades subministrades per l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El Eix Besòs Circular és una iniciativa de foment de l’economia circular impulsat per l’Ajuntament de Badalona a través de l’empresa municipal Reactivació Badalona SA i per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

L’objectiu d’aquest projecte, en el qual participen vuit empreses en la recollida de matèria orgànica i sis en recollida d’envasos lleugers, és incorporar el concepte d’economia circular als polígons d’activitat econòmica (PAEs) dels dos municipis buscant sinergies entre elles. L’intercanvi de recursos entre empreses (materials, energia i aigua) i el compartir actius, mitjans logístics i experiència, millora l’eficiència en l’ús dels recursos i redueix les despeses augmentant, alhora, els beneficis socials, ambientals i econòmics. Les indústries que formen part del projecte Eix Besòs Circular també reben assessorament individual sobre la recuperació de residus específics depenent de la mena d’activitat que realitzin.

La recuperació d’aquestes dues fraccions d’escombraries van anar a parar a l’Ecoparc 2 tancant així el cicle de la matèria orgànica generant compost i / o biogàs, i facilitant el reciclatge dels envasos lleuger. La correcta separació d’aquestes dues fraccions per part de les empreses participants i la seva posterior gestió va permetre un estalvi d’emissions de 16,43 tones de CO₂, segons la calculadora GEI 2019 de l’Oficina del Canvi Climàtic.

En aquest projecte col·labora la Federació Empresarial de Badalona i el Hub recircular UPC AMB, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya / Fons Social Europeu.

 

Basat en un text de La Vanguardia (https://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20210517/7461640/proyecto-eix-besos-circular-recupera-materia-organica-envases-ligeros.html)
Fotografia: La Vanguardia