Skip links

FEB-PIMEC valora positivament l’acord per l’aprovació del pressupost municipal

FEB-PIMEC valora positivament que, el govern municipal pugui aprovar els comptes per aquest 2022 després de diversos intents fallits.  Guanyem Badalona aprovarà, finalment, el pressupost. El grup hi votarà a favor sense la seva entrada al Govern, com havien exigit en els darrers mesos.

El president de FEB-PIMEC s’hi ha referit en una tertúlia al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat de Badalona (94.4FM). Per Josep Maria Puente, portàvem anys en una situació “incomprensible” amb el pressupost prorrogat. Puente ha defensat que els nous pressupostos han de dinamitzar l’economia local potenciant sectors com la indústria i el comerç i afavorir la implantació d’empreses a la ciutat de Badalona. Per Puente és clau la creació d’ocupació de qualitat a la ciutat. A més també ha insistit en facilitar el creixement de tot el hub biomèdic de Can Ruti.

Puente ha lamentat als micròfons de l’emissora local que Badalona no només ha perdut pes demogràfic, esdevenint la quarta ciutat de Catalunya, sinó també a nivell econòmic, situació que, al seu criteri cal revertir.

Aprovació dels pressupostos

Guanyem ha aprovat els pressupostos a canvi de la creació de comissions bilaterals, que podrien ser mensuals, per garantir l’execució dels comptes. A més, s’han incrementat algunes partides, com les d’habitatge o manteniments d’equipaments, a petició seva. Un dels acords que incorpora aquest pressupost és l’increment del 50% de l’IBI als pisos buits. La problemàtica d’habitatge que hi ha a Badalona ha centrat bona part de les negociacions entre el govern i Guanyem. El pressupost pujarà fins als 277 milions d’euros i experimentarà un increment de 100 milions. Només en servei a les persones, es dobla la partida, superant els 83 milions d’euros. Es crearan també dos plans d’habitatge i d’equipaments i un pla de xoc per mantenir els edificis municipals.