Skip links

FEB PIMEC participa en la trobada de l’alcalde amb empresaris al BCIN i reclama més agilitat i seguretat

Més d’una seixantena d’empresaris i autònoms s’han aplegat aquest dilluns al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) per tal de participar en la trobada amb l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per conèixer quines seran les prioritats del nou govern de Badalona en matèria econòmica.

Durant la trobada, es van debatre diferents aspectes que preocupen a l’empresariat i el president de FEB PIMEC, Josep Maria Puente, va manifestar la seva preocupació sobre la seguretat davant de robatoris, l’agilització dels tràmits electrònics en els expedients municipals i el retard en els pagaments a proveïdors. Durant la intervenció de Puente va oferir la col·laboració de la Federació d’Empresaris per aconseguir majories necessàries al Ple Municipal per l’aprovació dels ajuts previstos a autònoms i empresaris.

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona va avançar que des del govern municipal s’està treballant per a reduir el termini de pagament a proveïdors, millorar l’atenció i l’administració electrònica de l’Ajuntament amb ciutadania, autònoms i empresaris; l’increment d’efectius de la Guàrdia Urbana per a la vigilància i la reducció d’actes incívics; l’augment de les brigades de neteja i estudiar millores relacionades amb el trànsit, l’aparcament i els accessos al polígon. També s’analitzarà la millora de la connectivitat amb fibra òptica i els futurs projectes relacionats amb energies netes i renovables com ara la proporcionada per energia solar.

 

Ajuts a autònoms i empreses

Així mateix, Xavier Garcia Albiol va informar que des de l’Ajuntament s’han habilitat programes d’ajuts a autònoms, de fins a 350 euros, que hagin vist reduïda la seva facturació a causa de la crisi provocada pel coronavirus i que s’ajudarà també als empresaris amb fins a 1.000 euros mensuals per a la contractació de persones de Badalona per a un mínim de 6 a 9 mesos.

L’alcalde de Badalona va avançar que en pròximes dates es reunirà també amb la resta d’empresari i autònoms de la resta de polígons industrials de la ciutat.

Com a responsables del govern municipal també hi va assistir la regidora de l’Àmbit de Govern, Empresa i Ocupació, Cristina Agüera; el regidor de l’Àmbit de Via Pública i Medi Ambient, Daniel Gràcia i la regidora de l’àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González.

En la trobada també hi van assistir membres de la Junta de la Federació Empresarial de Badalona.