Skip links

FEB-PIMEC denuncia que 20.000 joves no sabran fins dues setmanes després de l’inici de curs si tenen plaça a l’FP

20.000 alumnes catalans no sabran si tenen centre per estudiar formació professional fins el dia 21 de setembre, dues setmanes després que hagi començat el nou curs escolar.

Des del Departament d’Educació s’aposta per augmentar les ràtios als centres educatius però segons FEB-PIMEC això discrimina i estigmatitza encara més els alumnes que no voldran cursar batxillerat.

En una entrevista a Televisió de Badalona, el president de FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, denuncia que la situació és desmotivadora per a molts joves que viuran amb incertesa aquesta “llarga” espera.

FEB-PIMEC parla del greu desequilibri que existeix entre les necessitats del món laboral i la formació que ofereix el Departament d’Educació fet que té com a conseqüència directe les elevades xifres d’atur juvenil que es registren a Catalunya.

Per Puente “la balança” no està equilibrada. Segons el president de la Federació Empresarial,  no s’està dotant a aquestes persones de l’estructura necessària per poder-los formar degudament per després incorporar-se al món laboral.

Des de FEB-PIMEC defensen que la solució és crear nous centres concertats amb noves formacions més adaptades al món laboral actual.