Skip links

Una cinquantena d’empresaris badalonins emparen la Fundació Ateneu de Sant Roc en un acte de suport

Una cinquantena d’empresaris badalonins, la majoria socis de la FEB, s’han aplegat aquest migdia en un acte de suport a la Fundació Ateneu de Sant Roc a la seu de la mateixa entitat i promogut per l’empresa també adscrita a FEB-PIMEC, Laboratoris Menarini.

L’acte ha servit per donar suport a l’entitat que està vivint una de les situacions més complexes dels últims anys pel bloqueig econòmic del seu fons social originat pel conflicte polític entre el govern d’Espanya i el de la Generalitat. Aquest fet, en paraules del director de l’Ateneu, Salvador Figuerola, posa en risc el desenvolupament de diversos projectes educatius, socials i culturals adreçats a infants i joves en risc d’exclusió social. En aquest sentit, Figuerola ha fet una crida per demanar més suport econòmic de l’àmbit privat per suportar les despeses del proper exercici.

En total, la Fundació Ateneu de Sant Roc té un pressupost anual de 643.638 euros. El 61% dels qual està destinat a l’educació d’infants i joves i una altra part molt significativa, el 16%, per donar acollida i formació a persones en un grau molt elevat de vulnerabilitat.

L’entitat que agrupa un total 450 voluntaris i 254 socis col·laboradors ha explicat als assistents el seu alt grau d’impacte social (SROI) a prop de 22.000 persones. Concretament, un consultor extern d’Invenies, ha exposat el què significa per un barri desafavorit com Sant Roc el fet que hi hagi un centre responsable del reforç alimentari i escolar per infants i joves sense recursos.

El president de FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, ha lloat la tasca de la Fundació Ateneu de Sant Roc, i ha posat d’exemple la implicació de Menarini amb l’entitat. En aquest sentit, el director General de Menarini, Salvador Pons, ha demanat una implicació de tots els actors per empènyer la bona tasca “imprescindible” de l’Ateneu.

L’acte ha finalitzat amb un networking i un aperitiu servit per l’escola de restauració de la Fundació Formació i Treball de Càritas, a més d’unes paraules del Secretari General de Pimec, Antoni Cañete, que també ha assistit a l’esdeveniment solidari.