Skip links

Tomàs Molina parla del canvi climàtic davant d’empresaris de FEB-PIMEC i personalitats de la societat badalonina

El cap de meteorologia de TV3, el badaloní Tomàs Molina, ha estat el convidat de l’esmorzar de FEB PIMEC que s’ha organitzat aquest dimecres al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN).

El president de FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, ha explicat que la trobada ha estat motivada pels estralls provocats pel darrer temporal Gloria a tot el litoral del Barcelonès i el Maresme, que han generat una “gran preocupació” pels empresaris locals.

Així, l’acte ha servit per informar a tot l’auditori sobre tota la influència de les emissions de C02 a tot al planeta vers un increment global de les temperatures amb fortes conseqüències climàtiques. En aquest sentit, ha apuntat que en els propers 10 anys, sinó fem res per evitar-ho, les temperatures a nivell global podrien arribar a pujar fins a uns 3 graus, de mitjana.

El meteoròleg ha centrat les seves explicacions sobre el número 30: com ha canviat la nostra societat en els darrers 30 anys amb la irrupció, per exemple, d’internet i com, ben aviat, al 2030 la comunicació entre les màquines superarà la de les persones. Precisament, Molina ha explicat que ell és partidari de centrar el debat del canvi climàtic al 2030, enlloc del 2050 com situen diferents experts, perquè és una data més propera amb la qual podem estar més conscienciats.

Molina creu que el fet de poder predir el futur amb una base científica molt sòlida és una oportunitat que no “podem desaprofitar” per intentar deixar un món millor a les properes generacions.

El meteoròleg també ha tingut paraules pel teixit empresarial a qui ha animat a centrar-se en les energies renovables “com una oportunitat de negoci creixent” que d’ara en endavant tindrà un gran suport financer per part de les administracions europees.

L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, que ha felicitat a FEB-PIMEC per la iniciativa.