Skip links

L’atur ha baixat a Badalona aquest gener

L’atur baixa lleugerament a Badalona aquest mes de gener i trenca la tendència a l’alça que es registra a la resta de municipis de l’àrea de Barcelona

Mantenir el compromís en la lluita contra l’atur i promoure més polítiques d’ocupació, objectius del govern per seguir reduint el nombre de badalonins i badalonines sense feina.

Tot i que tradicionalment el mes de gener augmenta la taxa d’aturats arreu ja que finalitzen els contractes de treball relacionats amb les festes de Nadal, Badalona ha invertit la tendència aquest gener de 2016. Així, Badalona és l’únic municipi del Barcelonès on l’atur ha baixat lleugerament durant aquest període. Les dades oficials indiquen que Badalona ha tancat el gener amb 18.168 aturats, mentre que la xifra a 31 de desembre era de 18.180. El descens de l’atur ha estat del 0,07%.

La variació interanual de la xifra de persones aturades també és positiva per a Badalona. Des del mes de gener de 2015, quan hi havia a Badalona un total de 20.588 aturats, la xifra de persones sense feina s’ha reduït l’11,75%. Només Santa Coloma presenta una variació interanual pel que fa a la reducció de l’atur lleugerament millor que Badalona amb el 12,19%.

Aquest mes de gener, Badalona ha trencat la tendència a l’alça dels índexs d’atur que es registren a la resta de municipis de l’àrea de Barcelona ja que a tots ells ha augmentat lleugerament la seva població aturada: Barcelona en el 0,54%, L’Hospitalet de Llobregat en l’1,52%, Santa Coloma de Gramenet en el 0,15% i Sant Adrià de Besòs en l’1,49%.

Els resultats moderadament positius de Badalona pel que a població activa encara tenen més valor si es té en compte el percentatge global de Catalunya, on entre el 31 de desembre de 2015 i el 31 de gener de 2016, el nombre de persones aturades ha augmentat el 0,47% i ha passat de 515.668 a 518.080.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha explicat que “tot i que el govern valora aquestes dades de forma positiva, no hi pot haver satisfacció perquè encara hi ha molts badalonins i badalonines que segueixen sense feina i perquè ens preocupa la precarietat dels llocs de treball que s’han creat”. “És per això que aquest govern manté el seu ferm compromís en la lluita contra l’atur i en la promoció de polítiques d’ocupació”, ha afegit.