Skip links

José Mª Gay de Liébana: “Haurem d’esperar fins al 2025 perquè l’economia torni a nivells prepandèmia”

Josep Maria Puente encoratja a les diferents administracions a buscar el diàleg per tal de prendre decisions que facilitin la recuperació econòmica.

Badalona, 5 de març de 2021. “Haurem d’esperar fins al 2025 perquè l’economia torni a nivells prepandèmia”. Així ho ha dit l’economista, escriptor, conferenciant i professor d’Economia Financera i Comptabilitat a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, José Maria Gay de Liébana, durant la jornada virtual: “Situació econòmica actual i perspectives de recuperació, amb José María Gay de Liébana, organitzada per FEB-PIMEC i l’Ajuntament de Badalona”. “Hem perdut tot el camí que havíem recorregut durant els últims anys. Estem tornant al difícil any 2008”, ha declarat. Com a fórmula per superar la crisi, ha defensat una reestructuració del model productiu català que reforci el sector industrial i tecnològic, apostant per la innovació i la internacionalització.

Durant la trobada digital, moderada pel periodista Jordi Alcover, l’economista ha explicat que “la concentració del pes de l’economia en el sector dels serveis ens ha atorgat una vulnerabilitat davant la pandèmia” a causa de les mesures restrictives que han obligat a aturar l’activitat empresarial. Gay de Liébana també ha destacat l’alta taxa d’atur juvenil, l’acumulació de dèficit públic i l’actual model de pensions com a factors determinants en la situació econòmica dels pròxims anys. En aquest sentit, ha remarcat que “la recuperació econòmica depèn del capítol d’ajudes que doni el govern”.

Per la seva banda, el president de FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, ha dit que per a poder encarar la recuperació econòmica del país, les diferents administracions han de dialogar, ja que “fa un any que no es prenen decisions”. A més d’això, ha ressaltat la importància de donar ajuts directes a les empreses amb mesures com la quitança dels crèdits ICO, atès que “si tenim empreses tancades i treballadors a l’atur, haurem de rescatar els bancs”.

Després dels parlaments, ha tingut lloc una taula rodona sobre la situació actual i les perspectives econòmiques de cara a l’etapa post-covid, també amb la intervenció d’Eva Hernampérez, directora general de Grup Anudal, i Ferran Alberch, CEO d’Alberch, S.A.

Finalment, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha recordat la trajectòria històrica de col·laboració del consistori amb FEB-PIMEC, tot posant l’exemple l’elaboració del Pla de Reactivació Econòmica de Badalona juntament amb la patronal, i d’altres entitats.