Skip links

Joan Pera és el nou president de PIMEC Maresme i Barcelonès Nord

Joan Pera és el nou president de PIMEC Maresme Barcelonès Nord, després que la Junta Directiva hagi aprovat per unanimitat la configuració dels nous òrgans de govern de l’entitat. D’aquesta manera, substitueix l’empresari Ambrós Martínez, que presidia la delegació maresmenca de la patronal des del 2011.

L’empresari canetenc, que fins ara era el president de PIMEC Joves Maresme-Barcelonès Nord, tindrà la missió de consolidar PIMEC com la patronal de referència a la zona del Maresme i el Barcelonès Nord i contribuir a la dinamització del teixit empresarial de la comarca.

El nou president de PIMEC Maresme – Barcelonès Nord ha agraït en una entrevista al programa Badalona Tres60 de Televisió de Badalona la feina feta d’Ambrós Martínez i aposta per fixar un recorregut continuista.

Per Pera, que ha recordat que a Badalona, pel seu pes empresarial,  té presidència pròpia, amb Josep Maria Puente, al capdavant,  la prioritat de la patronal és la d’afavorir la digitalització de les empreses, impulsar als joves empresaris, vetllar per la igualtat de gènere a les  empreses i créixer en el territori.

En aquest sentit, pel que fa a la creació de llocs de treballs destaca que el Barcelonès Nord està lleugerament per sota, pel que fa a l’atur, respecte a la resta de Catalunya (12% respecte el 14%) i en aquest sentit posa l’accent en la importància de la formació per la creació de llocs de treball de qualitat i dotar de la qualificació “adequada” a futurs treballadors i que aquesta respongui a les necessitats “reals” de les empreses.

Pera també ha parlat de la oportunitat que tenen avui dia les empreses per internacionalitzar-se gràcies a les noves eines digitals.

Un dels reptes del que parla durant l’entrevista és el tema de l’energia. Segons Joan Pera,  “el cost de l’energia que l’estem pagant per sobre de països del nostre entorn i el diferencial ha anat creixent i aquest és un greuge que cal corregir si volem que les nostres empreses siguin cada més competitives”, apunta. També ha fet esment a la contractació pública: “L’administració fa  concursos molt grans i que només hi poden accedir grans empreses. Un dels temes que demanem és que es pugui partir en paquets perquè també hi puguin accedir les Pimes”.

Actualment al Barcelonès Nord- Maresme PIMEC la conformen 12 associacions i compta amb 500 socis directes que representen més de 2.500 empreses.

Emprenedoria i joventut
En l’àmbit empresarial, Pera és soci i director de Manufactures Arpe, una pime que es dedica a la fabricació i personalització de tovalloles i altres productes de microfibres pel sector del producte promocional, guanyadora del Premi PIMEC a la competitivitat 2015 i del Premi Fundació PIMEC als Valors de l’Empresa el 2016.

Entrevista a Badalona Tres60
 

(minuts 1:47:15 – 1:34:32)