Skip links

FEB-PIMEC presenta als empresaris el nou Hub de l’Audiovisual, el vídeojoc i l’Industria Digital de les 3 Xemeneies

FEB-PIMEC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha celebrat aquest matí una trobada amb el teixit empresarial de la ciutat per presentar el projecte de les 3 Xemeneies: Hub de l’Audiovisual, el vídeojoc i l’industria Digital.

L’acte que ha tingut lloc al Badalona Centre Internacional de Negocis s’ha explicat com l’espai de les 3 xemeneies serà un nou epicentre d’empreses d’àmbit tecnològic, R+D, del sector de l’audiovisual, els videojocs i també d’àmbit científic.

En la presentació el president de FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, s’ha referit al nou Hub com una “oportunitat” per Badalona i la resta del Barcelonès Nord per atraure talent i generar llocs de treball de qualitat.

Sobre la implicació del sector públic i del sector privat s’hi ha referit les dues personalitats  per parlar el projecte, el 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Montornès i el secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat, Jordi Foz.

Per Foz, el més important és que hi ha un acord institucional, polític i amb una vocació internacional de captació d’inversors per tirar endavant el projecte. Pel secretari general de Cultura, actualment Catalunya és atractiva pel sector i la indústria del vídeojoc, amb una trajectòria internacional que l’avala per continuar atreient talent internacional.

Des de la Generalitat, també s’ha explicat el motiu de l’elecció de les 3 xemeneies, un espai en un enclavament clau, molt ben connectat amb Barcelona vora el mar, amb una superfície inigualable on s’hi projecten parcs i habitatges però també grans equipaments on atraure universitats i centres de formació. Sense oblidar-nos, segons Foz, que es tracta d’un espai “icònic”.

Foz ha recordat que aquest mateix dimarts el Govern de la Generalitat ha aprovat l’entrada al Consorci i la Generalitat on també hi una inversió prevista per part de l’Àrea Metropolitana (propietària en un 30%), on només faltarà l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) que es preveu en aquests propers mesos.

Respecte el paper de Badalona, s’hi ha referit el primer tinent d’alcalde de la ciutat. Per Montornès el consistori badaloní té intenció d’invertir en el polígon sud per transformar-lo en un districte d’innovació que sigui capaç d’atraure productores internacionals.

En aquest sentit, també s’ha parlat de com l’Ajuntament de Badalona està treballant amb altres administracions per millorar la connectivitat i fer que el Tram Besòs arribi fins a l’estació de Rodalies de Badalona.