Skip links

FEB PIMEC ofereix un esmorzar empresarial per abordar el fenomen de les particularitats en la gestió de les empreses familiars

Actualment el 68% de les empreses catalanes són familiars
Les empreses que compten amb un consell d’administració amb una societat amb familiars constitueixen l’entramat bàsic de l’economia catalana. Segons un estudi del Ministeri d’Indústria,

Turisme i Comerç les empreses familiars formen el 68% de les companyies i el 90% d’elles son pimes. S’estima, també, que representen entre un 65% i un 70% del PIB espanyol. Aquestes són algunes de les conclusions de l’esmorzar protagonitzat pel director de Consultoria Estratègica i Financera de PIMEC, Fran de la Torre.
De la Torre va recalcar la importància de cada empresa familiar configuri un protocol d’actuació degut a la complexitat que suposa el lligam familiar dels seus membres.
El protocol no només ha de recollir el procés de successió al capdavant de la companyia sinó el paper de cadascun dels seus membres i com s’hauria d’actuar en situacions adverses.
L’expert de Pimec va posar diversos exemples sobre la taula i va insistir en el paper dinamitzador de l’economia d’aquest tipus d’empreses, actualment les que desenvolupen un creixement més sòlid del mercat.
L’acte emmarcat dins dels esmorzars de FEBPIMEC va comptar també amb un torn obert de paraules i una explicació normativa en l’àmbit laboral sobre els treballadors que actualment es troben en un règim de mitja jornada. El president de FEB PIMEC, també president de l’Àrea Laboral de PIMEC, va aconsellar a les empreses davant de futures inspeccions de treball d’establir un escrupolós registre de les hores dels treballadors amb aquest règim, ja que poden ser susceptibles de sanció en cas que no estiguin reflectides en cap document escrit.

PER A MÉS INFORMACIÓ:
Agència Mediàtic
Carlota Galván carlota@mediatic.cat 93 464 40 55