Skip links

FEB-PIMEC demana al govern local reduir la burocràcia per afavorir el desenvolupament econòmic de Badalona

FEB-PIMEC trasllada a l’executiu local la necessitat d’agilitzar tràmits administratius i reduir la burocràcia a Badalona. I es que aquests processos farragosos, diuen, suposen una barrera que frena l’activitat econòmica a la ciutat. A més, asseguren que l’economia del barcelonès nord és molt dependent del consum de les famílies. Això suposa un escull, apunten, que cal seguir de prop.

Després de fer una radiografia sobre les perspectives econòmiques d’aquest 2024, la patronal qualifica el context actual d’incert per diversos factors. Les guerres que semblen no acabar tenen un impacte directe en la nostra economia, les eleccions als Estats Units poden influir en els models econòmics d’àmbit global, els problemes en el transport marítim que encareixen els costos i la inflació que no acaba de baixar. En clau local, l’associació d’empresaris ha destacat els efectes de la sequera i especialment, les traves burocràtiques que dificulten el desenvolupament econòmic al territori. Josep Maria Puente, president FEB-PIMEC.

Respecte la situació econòmica del Barcelonès Nord, el 86% de les empreses tenen menys de 10 treballadors i generen el 58% de l’ocupació. D’altra banda, les empreses mitjanes de fins a 250 treballadors en generen un 18%. Les principals vies d’activitat al territori són el comerç, la construcció, els serveis a les empreses i persones i el sector del metall.