Skip links

FEB PIMEC demana un pla d’ajuts econòmics a les comunitats de propietaris de Badalona perquè rehabilitin els edificis més malmesos

FEB PIMEC ha participat en una nova edició del Consell Municipal de l’Habitatge de Badalona celebrada aquest dijous de forma telemàtica entre diversos representats del teixit social de Badalona i del govern municipal.

Al seu torn, la Federació d’Empresaris i el Gremi de Constructors de la ciutat han tornat a demanar una campanya de sensibilització i publicitat dirigida a les Comunitats de Propietaris perquè facin les Inspeccions Tècniques dels Edificis per evitar casos com l’edifici que es va haver d’enderrocar per un alt risc d’esfondrament, al Passatge de la Torre.

El tresorer de FEB PIMEC, Joan Famadas i el President del Gremi de Constructors de la ciutat, Enric Garí, ha demanat un pla de rehabilitació amb ajudes econòmiques que permeti dinamitzar el sector de la construcció a la ciutat. Famadas i Garí han reclamat una finestreta única on es puguin dirigir els ciutadans per a conèixer els tràmits a realitzar per fer una rehabilitació i que se’ls ajudi a fer els seguiment de la tramitació.

 

Preocupació per la situació de l’habitatge a Badalona

El Consell de l’Habitatge va fer públiques una sèrie de dades preocupants de Badalona. Com que a la ciutat es produeixen una mitjana anual de 350 desnonaments per impagaments d’hipoteca o lloguers, majoritàriament de propietats de bancs o grans tenidors als barris de Sant Roc i la Salut.

Actualment, hi ha un total de 137 famílies controlades per la Mesa d’Emergència, que requereixen solució urgent. I es calcula que hi ha 170 habitatges de la SAREB ocupats il·legalment.

Elaborar un Pla Local d’Habitatge, entre els acords d’aquest últim Consell

Les properes actuacions proposades pel govern de Badalona i el Consell és signar un conveni amb la SAREB per obtenir la gestió dels habitatges ocupats, ampliar la plantilla de l’oficina Local de l’Habitatge i fer una promoció de 232 habitatges assequibles a la ciutat de Badalona.