Skip links

Enric Garí, recomana fer actuacions de conservació i manteniment als edificis cada 10 anys

El vicepresident de FEBPIMEC i president del Gremi de Constructors d’Obres de Badalona, Enric Garí, recomana fer actuacions de conservació i manteniment als edificis cada 10 anys. Assegura que passar la ITE (Inspecció Tècnica dels Edificis) és una garantia que l’immoble està en bones condicions. Així i tot, considera que existeix un petit percentatge de casos on la inspecció pot fallar.

Entrevistat al BDN 360, Garí ha manifestat que la gran majoria dels edificis sobrepassen el període de garantia que ofereixen les accions de manteniment que es realitzen. El que provoca que perdin efectivitat, tot i no evidenciar-se a simple vista.

Garí considera que no hi ha facilitats perquè les comunitats de veïns puguin accedir a les ajudes per conservar els seus edificis. Ha posat com a exemple els fons Next Generation, els quals ‘ no estan pensats per a comunitats petites ni particulars, sinó per a grans barris.’ Demana que es faciliti la burocràcia perquè els veïns puguin fer front al manteniment de les seves comunitats.

El vicepresident de FEBPIMEC i president del Gremi de Constructors d’Obres de Badalona ha reiterat que cal parar molta atenció als edificis d’autoconstrucció que hi ha als barris perifèrics de Badalona, els quals pateixen un deteriorament més ràpid, diu, perquè estan construïts amb materials de poca qualitat i poc resistents.