Skip links

FEB PIMEC adverteix del risc de no fer un bon manteniment del parc d’habitatges envellit de Badalona

  • La Federació Empresarial ja ho havia advertit en el seu Decàleg presentat als grups municipals durant el passat mes de maig
  • Insisteix en fer més campanyes de sensibilització i un pla d’ajudes a la rehabilitació

Aquesta setmana han començat els treballs d’enderrocament de l’edifici de Badalona afectat d’aluminosi que ha deixat sense habitatge a més d’una trentena de famílies. L’edifici situat al número 16 del passatge de la Torre del barri de la Salut estava molt afectat per aluminosi i, segons denuncien alguns veïns, unes obres presumptament il·legals en els baixos, haurien provocat esquerdes estructurals a l’edifici que van obligar al Cos de Bombers ha desallotjar tots els seus veïns davant d’un risc d’esfondrament.

Segons el vicepresident de FEB PIMEC i president del Gremi de Constructors de Badalona, Enric Garí, la ciutat té un total de 80.000 habitatges edificats; d’aquests 15.000, tenen més de 60 anys i un total de 40.000 entre 40 i 60 anys. En aquest sentit, Garí ha recordat l’advertència que va fer el passat mes de maig FEB PIMEC amb la presentació de l’anterior decàleg, coincidint amb la convocatòria d’eleccions municipals, sobre la necessitat de potenciar la rehabilitació dels habitatges més antics de Badalona.

En declaracions a Ràdio ciutat de Badalona i a Televisió de Badalona, el vicepresident de FEB PIMEC ha explicat que als anys 60 a la ciutat hi va haver un boom de construcció i moltes de les edificacions es van fer amb bigues aluminoses, per “desconeixement” de l’època.

Garí ha recordat que la Federació Empresarial va demanar una campanya de sensibilització ciutadania sobre les necessitats i conveniència de rehabilitar habitatges. En aquest sentit, apunta que es va recomanar de promoure projectes de rehabilitació a 5 anys amb un sistema d’ajudes que incentivessin les comunitats de veïns a reformar els seus blocs.

 

Enric Garí també ha demanat més inspeccions i més controls per part de l’administració per controlar l’economia submergida: actualment hi ha molta gent poc acreditada o que no està donada d’alta de la Seguretat Social que està treballant a la construcció de forma irregular, explica.

Per escoltar l’entrevista completa a Ràdio ciutat de Badalona, fer clic aquí:

https://enacast.com/radiob/#!/programs/badalonamati/radiob_podcast_9993

Per visualitzar l’entrevista a Televisió de Badalona fer clic aquí (a partir del minut 01:43):