Skip links

La FEB participa a l’acte de Foment "Anem per Feina"

Una delegació de la FEB encapçalada pel seu president, Josep Maria Puente, ha assistit aquest dijous al saló d’actes de la seu de Foment del Treball de Barcelona per assistir a l’acte d’exaltació empresarial “Anem Per Feina”.

En aquest acte, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha reclamat unitat i diàleg entre empresaris, administracions i sindicats per tal que “tots els esforços” es dirigeixin a generar “un entorn propici per a l’activitat empresarial”. En el discurs de clausura de l’acte “Anem per feina”, que s’ha centrat sobretot en la reivindicació del paper de l’empresariat per sortir de la crisi i ha evitat el debat polític.

Gay de Montellà ha reclamat un “pacte per al creixement” que inclogui mesures urgents per mobilitzar les capacitats productives i reformes estructurals i ha demanat acords amplis en els àmbits de la Unió Europea, de l’estat i de Catalunya per aconseguir un creixement estable. Entre aquestes mesures, ha destacat que cal recuperar el finançament de les empreses, per la qual cosa ha proposat que s’utilitzin els fons sobrants no aplicats per al sanejament bancari i, si és necessari, recórrer al Mecanisme d’Estabilitat Europea per obtenir més recursos. Entre les reformes estructurals, també ha assenyalat la necessitat de lluitar contra l’economia submergida, simplificar la legislació fiscal per a les pimes, augmentar la productivitat de la funció pública i potenciar la política industrial i el desenvolupament sostenible, entre d’altres.

El president de Foment també s’ha referit als recents escàndols de corrupció i ha reclamat “transparència i diàleg actiu” per prevenir actituds corruptes dels membres i els directius de les organitzacions polítiques: “més enllà dels mecanismes de control, l’honradesa i el prestigi social d’una organització van molt lligats a les actituds personals i, molt especialment, dels seus directius.

“Al marge de posicionaments polítics”

Per la seva banda, el president de Fepime, Eusebi Cima, ha volgut deixar clar que l’acte s’ha convocat “al marge de posicionaments polítics” i que el seu objectiu no és cap altre que expressar la preocupació de l’empresariat per la situació actual i participar en la solució del problema. Cima ha assenyalat que vivim un moment “excepcional”, que, per tant, requereix “mesures excepcionals”.

Cima ha subratllat que, més que mai, ara resulta necessari lluitar contra el frau i l’economia submergida, ha criticat les pujades d’impostos i l’obsessió per reduir el dèficit i ha exigit una “política amb majúscules”, perquè els últims anys “les coses no s’han fet bé”. “Cal afrontar els problemes amb altura de mires i no mirant-se el melic de les pròximes eleccions”, ha manifestat el president de Fepime, que ha instat els “responsables del país” a “posar-se les piles”, assumir la seva responsabilitat i “posar fil a l’agulla”.

Prop de 450 empresaris s’han reunit a la històrica seu de Foment, entre els quals hi havia l’hoteler Amancio Lopez, d’Hotusa, o Marc Puig, de Puig, o Joan Gaspart, Josep Miarnau, de Comsa Emte, entre altres. Pel sector financer, Jordi Gual, de La Caixa, i Joan Llonch, del Banc Sabadell. El presentador i conductor de la trobada ha estat el periodista Manel Fuentes.

El secretari General de la FEB valora l’acte a Televisió de Badalona

En una entrevista al programa 7dies de Televisió de Badalona, el secretari general de la FEB, Joan Walter, va insistir en què l’empresariat és l’únic col·lectiu que pot treure el país d’una situació de crisi i va apel·lar a al consens polític per establir reformes favorables a una fiscalitat que afavoreixi a la creació d’empreses. En aquest sentit, va parlar de la ciutat de Badalona i va fer una crítica als diferents grups municipals que han governat la ciutat i que no han estat capaços de dissenyar un projecte de ciutat atractiu a les inversions empresarials que dinamitzés la zona del Front Marítim i el Port o donés més vida al centre comercial de la ciutat. També va apuntar que en els propers anys viurem un procés de reindustrialització que serà imprescindible per la creació de llocs de treball.