Skip links

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va atendre més de 5.600 consultes durant l’any 2013

Pugen les demandes sobre serveis bancaris i continuen ocupant el primer lloc les peticions sobre telèfons mòbils, fixos i Internet

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va atendre més de 5.600 consultes durant l’any 2013. Tot i que moltes de les demandes se centraven en qüestions de telefonia mòbil, fixa i Internet, durant l’any passat van augmentar en nombre important les peticions relacionades amb els serveis bancaris. La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha donat a conèixer avui aquestes dades, després de la celebració dissabte passat del Dia Mundial de les Persones Consumidores.

Les més de 5.600 consultes rebudes durant l’any 2013 han acabat derivant en 1.563 expedients tramitats. D’aquest total hi ha hagut 894 reclamacions, 458 queixes i 85 denúncies. La telefonia fixa ha estat objecte de 386 expedients, mentre que 296 han estat motivats per temes bancaris. L’OMIC ha tramitat les reclamacions dels afectats per participacions preferents i deute subordinat.

Per altra banda, s’han fet 500 inspeccions d’establiments comercials, 121 de les quals han estat derivades d’expedients. En 370 d’aquestes inspeccions, incloses les efectuades als Mercats Municipals, hi han col·laborat altres administracions com la Diputació de Barcelona. Com a resultat d’aquestes campanyes s’han obert 27 expedients sancionadors.

Pel que fa a la Junta Arbitral de Consum, s’han rebut 254 sol·licituds, de les quals 188 s’han solucionat pel procediment de mediació i, per tant, no ha fet falta convocar el tribunal arbitral. També en el cas dels arbitratges les telecomunicacions han estat el sector amb més demandes, 228, un 90 per cent del total.

La Junta Arbitral de Consum ha atès 345 persones de manera presencial, ha respost més de 600 correus electrònics i més de 1.000 trucades telefòniques. 848 empreses estan adherides a la Junta Arbitral de Consum de Badalona.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha explicat que en aquests moments de dificultats econòmiques és molt important garantir l’atenció i el servei d’assessorament als consumidors. En aquest sentit, la regidora ha destacat que la xifra de consultes ateses durant l’any passat “posa de manifest que aquest servei municipal és molt utilitzat pels ciutadans per rebre assessorament”. “Volem que el consumidor se senti protegit, atès i defensat davant de possibles conflictes”, ha afirmat la regidora. D’altra banda, Bertran també ha destacat “l’important nombre de mediacions que s’han fet, amb un elevat nombre de resultats positius, així com la gran incidència de les atencions relacionades amb la problematica bancària”.