Skip links

L’Ajuntament de Badalona inicia una campanya informativa la nova normativa de l’oli

El Departament de Consum de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Badalona realitza a partir d’aquest mes de març una campanya informativa adreçada als establiments de restauració de la ciutat verificant el compliment de la norma que obliga a tenir l’oli a disposició del client degudament etiquetat i en ampolles no reutilitzables. L’objectiu de la campanya és informar i assessorar sobre la normativa mitjançant visites als establiments i, alhora, comprovar el seu compliment.

El Reial decret 895/2013, que adapta una normativa europea, determina que els olis que estiguin a disposició dels consumidors en establiments de restauració, hostaleria i serveis de càtering han de trobar-se en envasos correctament etiquetats. Aquesta mesura potencia l’ús d’envasos d’una sola utilització en detriment dels tradicionals setrills.

La campanya comença aquest mes de març ja que la norma preveia que fins al 28 de febrer encara es podia trobar setrilleres amb oli sense etiquetar per donar un marge als establiments d’exhaurir les seves existències.

Les persones interessades en rebre més informació sobre aquesta campanya o altres temes de consum poden adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor situada a l’entresòl de l’edifici municipal El Viver.