Skip links

La FEB lidera una trobada per desenvolupar un cluster d’empreses Biomèdiques a Badalona

La Federació Empresarial de Badalona lidera conjuntament amb, universitats i empreses i centres relacionats amb la biotecnologia treballen per intercanviar sinergies i posar Badalona en l’epicentre de la investigació biomèdica. Amb aquest objectiu, es van reunir ahir al BCIN per crear una concentració d’empreses dedicades a aquest sector. Per aconseguir-ho, els diferents agents volen optar a ajudes del programes europeus Horitzó 2020.

La reunió persegueix la creació d’un projecte d’Estratègies Regionals d’Innovació per a l’especialització Intel·ligent, un projecte RIS 3, que uneixi els recursos de diferents actors relacionats amb la biomedicina. Tenint en compte l’existència per una banda de l’Hospital Germans Tries i els seus instituts de recerca; el Campus Universitari de la UAB; l’Institut Guttmann; i de l’altre, l’Hospital Esperit Sant i el Campus de l’Alimentació de Torribera, la intenció és treballar plegats en un projecte conjunt.

El president de la Federació Empresarial de Badalona, Josep Maria Puente, creu que aquesta concentració d’empreses ha de ser capaç d’atraure el món científic i dinamitzar l’economia local.

A finals del mes d’octubre, s’han de presentar els projectes interessats a participar dels programes europeus Horitzó 2020, unes ajudes que vénen a substitiur els desapareguts Fons Feder. Serà a finals d’any quan els projectes hauran d’estar formalitzats.