Skip links

La FEB lamenta la pèrdua de l’alcalde Blanch

Badalona ha perdut un dels seus alcaldes històrics, Joan Blanch, que va morir el passat 15 d’abril als 77 anys a causa d’una llarga malaltia a l’hospital de Can Ruti, on estava ingressat.

El socialista Joan Blanch va ser el segon alcalde de la democràcia a Badalona després d’agafar el relleu de Màrius Díaz, del PSUC. Blanch va governar Badalona amb les sigles del PSC durant 16 anys, entre el 1983 i el 1999.

Des de la Federació Empresarial de Badalona (FEB), el president d’honor Joaquim Padrós, que va ser president durant l’època de l’alcalde Blanch, assegura que va ser una època “meravellosa i difícilment igualable. Una època molt important durant el seu mandat, ja que va fer unagran intervenció dins l’empresariat Badaloní”, explica Padrós. El President d’Honor ha volgut destacar la tasca feta per l’alcalde Blanch amb la “Pota Nord”, el que avui és la B-20, amb una tasca d’implicació molt alta per part de l’exalcalde. De fet, assegura que “van recórrer despatxos de diferents consellers de la Generalitat”. Tot i així, també ha volgut recordar que aquell temps era una època de crisi i era necessària una urgent reindustrialització. En aquest sentit, Padrós, explica que, al seu parer, amb l’alcalde Blanch “va ser tot molt més senzill” i lloa el tracte i les deferències que va tenir Blanch amb la FEB.

Joan Blanch era advocat i va ser diputat al Parlament i al Congrés dels Diputats. En els últims anys s’havia manifestat a favor de la independència de Catalunya i havia donat suport a la consulta.