Skip links

Acord “històric” entre la FEB i PIMEC

• Es la primera vegada a Catalunya que s’acorda aquest nou model patronal territorial
• Permetrà per primera vegada es pugui representar a les empreses en un territori amb la força d’anar units
• Les empreses de Badalona accediran a més serveis i activitats amb un cost més competitiu

La Federació d’Empresaris de Badalona (FEB) ha signat avui un conveni de col·laboració amb PIMEC, pel qual la FEB s’afiliarà a la patronal i passarà a representar a la mateixa a la demarcació de Badalona, Tiana i Montgat, juntament amb PIMEC Maresme-Barcelonès Nord. Amb aquest acord, la FEB es converteix en la primera organització empresarial afiliada a les dues patronals de Catalunya – Foment del Treball i PIMEC – i, per tant, serà l’única entitat representativa al territori on desenvolupa les seves activitats.

Aquest pacte s’emmarca en l’objectiu de PIMEC i la FEB de consolidar una nova forma d’entendre el model associatiu patronal a Catalunya. Una nova fórmula que permeti la unió patronal, i, per tant, la defensa conjunta de les empreses del territori, treballar de manera coordinada, rebaixant costos interns i oferint en una sola quota dels socis tota l’ajuda que des de les mateixes patronals es pot oferir en funció de les seves necessitats, i en una sola representació.

El president de la Federació Empresarial de Badalona, Josep Maria Puente, ha tingut paraules d’agraïment per Foment, la patronal a la que sempre ha estat
adscrita la FEB i amb la que continuarà, juntament amb PIMEC. Per Puente es tracta d’un acord “per molts anys” i que permetrà oferir una “finestra única” als
empresaris de la ciutat. Puente ha anunciat que l’acord ja inclou un paquet de mesures per facilitar la implementació de les empreses a la ciutat i que en breu presentaran un seguit de greuges a l’alcalde de la ciutat amb l’objectiu de fomentar polítiques que dinamitzin l’economia local.

Al seu torn, el president de PIMEC, Josep González, ha destacat que aquest és un acord “històric” i ha recordat que en els últims anys hi hagut 3 intents fallits d’acords entre les dues cúpules a Catalunya Foment i PIMEC. En aquest sentit, ha felicitat als representants locals per establir aquest precedent que, de ben segur, afavorirà el teixit empresarial badaloní.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que ha presidit l’acte ha felicitat a les dues parts insistint en què cal treballar tots “en la mateixa direcció”.
El conveni signat avui pel president de PIMEC, Josep González, i el president de la FEB, Josep M. Puente, només ha estat possible gràcies a la feina conjunta i a la voluntat d’entesa que han portat a terme el president de PIMEC Maresme – Barcelonès Nord, Ambrós Martínez, i Josep M. Puente.