Skip links

2.900.000 euros es destinaran a la construcció del canal del Port de la ciutat

Maria de los Llanos de Lluna,  delegada del Govern a Catalunya, lliura a l’alcalde de Badalona un taló amb una quantitat elevada de diners que es destinaran a la construcció del canal del Port de la ciutat. Les obres iniciaran el proper mes de febrer.

Els 2.900.000 euros han estat aportats per ADIF en concepte d’un deute pendent amb l’Ajuntament de Badalona pels drets d’edificabilitat que aquesta empresa estatal té en uns terrenys de la zona del canal. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que aquest taló rebut tanca amb un ”deute històric de l’Estat amb la ciutat” i que aquest canal servirà perquè Badalona aconsegueixi un projecte singular que des d’un punt de vista qualitatiu diferenciarà la ciutat en l’entorn metropolità.

Aquestes obres es duran a terme en dues fases: primer es començarà amb l’excavació de les terres existents i el segon pas seran les obres des del canal fins al parc del Gorg.

El futur canal serà navegable i tindrà 260 metres de longitud i 32 meres d’ample. L’aigua del canal s’anirà canviar permanentment ja que hi haurà un sistema que impulsarà l’aigua, degudament sanejada, des del final del canal fins al mar. I la previsió mesura que el canal estarà acabat durant el 2017.